dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Nye Borgerlige åbner for partihopper for anden gang på en uge
Foto: Benny Bonde, Facebook

Nye Borgerlige åbner for partihopper for anden gang på en uge

Byrådsmedlem Benny Bonde, Haderslev, skifter på dispensation fra LA til NB.
26. FEB 2021 9.43

HADERSLEV: For anden gang på en uge er der åbnet en sprække i Nye Borgerliges princip om ikke at tage imod partihoppere, der tager et mandat med sig. Denne gang er det Benny Bonde i Haderslev, der er på vej til at blive Nye Borgerliges syvende byrådsmedlem efter hidtil at have repræsenteret Liberal Alliance.

Partiskiftet kræver en dispensation fra NB's hovedbestyrelse, men på Benny Bondes Facebookopslag om partiskiftet byder partiformand Pernille Vermund "endnu engang hjerteligt velkommen til", så det skulle gå meget mærkeligt til, om ikke Benny Bonde snart kan sætte et (NB) efter sit navn i byrådssammenhæng.

Nye Borgerlige satte ellers sidste sommer stop for flere partihoppere på valgte poster, fordi man var bange for at blive løbet over ende af især DF'ere, der med udsigt til tilbagegang først og fremmest var ude på at redde deres eget mandat. På det tidspunkt var NB's ene valgte byrådsmedlem fra KV17, Mette Thiesen i Hillerød, blevet suppleret med Heino Hahn og John Pawlik i Vordingborg, Githa Nelander i Næstved, og Karsten Byrgesen i Kolding.

Først et halvt år senere, i sidste uge, blev døren åbnet på klem, da Dansk Folkeparti-suppleanten Gitte Bundgaard i Rebild skiftede parti umiddelbart inden sin indtræden i byrådet. En finte, der fik Nye Borgerlige til at fastholde, at partiets princip ikke var blevet brudt. I denne uge vedkender man sig derimod åbent, at man er klar til at gøre en undtagelse fra princippet.

NB's pressechef Lars Kaaber pointerer dog over for DK Nyt, at der netop er tale om en undtagelse. Princippet består fortsat, selvom partiets hovedbestyrelse forventeligt giver Benny Bonde en dispensation.

Benny Bonde har været byrådsmedlem i Haderslev siden KV13, indtil nu for LA, og har undervejs som udvalgsformand oplevet at blive meldt til politiet af sin egen forvaltning i en miljøsag mod hans landbrug. Liberal Alliance fik ved KV17 valgt to medlemmer af Haderslev Byråd, men er nu uden repræsentation, efter at det andet byrådsmedlem Malene Ravn Neumann sidste år skiftede til Dansk Folkeparti efter et års tid om løsgænger.