DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
DFer trodser partihop-stop og skifter til NB
Byrådsmedlem Gitte Bundgaard er skiftet fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige, men ikke som byrådsmedlem. Skiftet skete inden hendes første byrådsmøde.
Foto: Rebild Kommune

DF'er trodser partihop-stop og skifter til NB

Byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti udtrådte af Rebild Byråd, fordi Nye Borgerlige ikke tager imod valgte partihoppere. Nu er afløseren skiftet til NB, men inden hun indtrådte i byrådet. Så er det OK, siger NB.
19. FEB 2021 9.59

REBILD: Nye Borgerlige har fået sit sjette byrådsmedlem, det første siden partiet sidste sommer slog bremsen i for flere partihoppere på valgte poster. Princippet er ikke ændret, fastholder NB over for DK Nyt, for partiskiftet skete, inden det nye byrådsmedlems første byrådsmøde.

Den konkrete forhistorie er, at Rebild-byrådsmedlemmet Kim Edberg Andersen ville skifte fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige, og han ønskede derfor på grund af NB's antipartihop-regel at udtræde af byrådet. Det blev på byrådsmøde 27. januar bevilget med denne ordlyd:

"Kim Edberg Andersen udtræder af byrådet ved dette byrådsmødes afslutning. Stedfortræder Gitte Bundgaard indtræder i byrådet."

Formuleringen er afgørende, for den betød, at det nye byrådsmedlem Gitte Bundgaard først deltog i sit første byrådsmøde i aftes, og inden da var hun skiftet fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige.

- Så vi har ikke opgivet vores princip om ikke at tage imod byrådsmedlemmer fra andre partier, siger NB's pressechef Lars Kaaber til DK Nyt.

Det usædvanlige forløb har den yderligere krølle, at de to involverede byrådsmedlemmer ikke alene er eks-DF'ere og nuværende NB'ere, privat er de også samlevere.

Med Gitte Bundgaard er Nye Borgerlige oppe på seks byrådsmedlemmer i alt. Kun et enkelt blev valgt ved KV17 - Mette Thiesen i Hillerød, der siden også er blevet folketingsmedlem - de øvrige kom til sidste år: Heino Hahn og John Pawlik i Vordingborg, Githa Nelander i Næstved, og Karsten Byrgesen i Kolding.