Ny strategi skal sikre levende bymidter

Et partnerskab mellem kommuner og organisationer skal sikre, at livet i bymidterne ikke udkonkurreres.
7. JAN 2020 12.53

Flere byer kæmper med bymidter, som langsomt dør på grund af blandt andet stigende nethandel og nye indkøbsvaner. Det vil regeringen modarbejde med et nyt initiativ, der gentænker bymidterne, så de overlever og fortsat fyldes med liv. 

Derfor præsenterede erhvervsminister Simon Kollerup (S) i går en plan for et partnerskab med organisationer med særlig viden inden for bymidteudvikling og kommuner, med det overordnede formål at understøtte kommunernes arbejde med levende bymidter.

- Levende bymidter i små og mellemstore byer i Danmark er truede, og der sker en centralisering, som er skadelig. Vores byer i hele landet skal trives. Derfor igangsætter jeg nu er partnerskab for levende bymidter, som skal sætte fokus på at fastholde liv og aktiviteter i små og mellemstore byer og lokalsamfundene, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Det er en del af regeringens vækstplan for handel og logistik. Den blev præsenteret i Hobro, hvor man sidste forår lancerede en gågade-strategi, som skal sikre overlevelsen blandt større konkurrenter som Randers.

- Det er sværere at være en specialbutik i en by på størrelse med Hobro med 12.000 indbyggere, men med fælles hjælp tror jeg, at vi kan sikre, at butikkerne overlever, siger Mariagerfjords borgmester, Mogens Jespersen (V), til TV2 Østjylland.

Fakta

  • Partnerskabet skal analysere igangværende projekter og foretage en systematisk erfaringsopsamling af gode eksempler på levende bymidter, både danske og udenlandske.
  • Der skal udarbejdes en værktøjskasse med forslag til løsninger og konkrete greb til bymidteudvikling og -omstilling og komme med anbefalinger til statslige indsatser, der kan understøtte kommunernes arbejde med levende bymidter.
  • Som en del af partnerskabets anden fase udvælges tre-fem byer, hvor der udarbejdes konkrete udviklingsstrategier i partnerskab mellem kommunen, handelsstandsforeningen og evt. andre lokale aktører, der skal danne rammen om en mere målrettet og sammentænkt indsats fra såvel offentlige som private aktører i byen.

Kilde: Erhvervsministeriet

ibs

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt