DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Ny pakke med for 100 mia. kr. yderligere corona-hjælp
Finansminister Nicolai Wammen (S): Vi er parat til at tage alle nødvendige skridt for at få Danmark igennem coronavirussen
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Ny pakke med for 100 mia. kr. yderligere corona-hjælp

Kompensationer for selvstændige og nedlukkede virksomheder. Tre måneders ekstra dagpenge.

FOLKETINGET: Et enigt Folketing har på mindre end et døgn forhandlet endnu en hjælpepakke for erhvervslivet, herunder selvstændige, på plads. For  dagpengemodtagere er der desuden en tre måneders undtagelsesordning, så de tre måneder fra 9. marts til og med 9. juni ikke tæller med i dagpengeancienniteten.

Betingelsen er, at den ledige er medlem af en a-kasse i hele perioden. Hvis man efter 9. marts har opbrugt sin dagpengeret og eventuelt meldt sig ud af a-kassen, man man genindmelde sig og opnå ret til dagpenge frem til 9. juni. De skal i så fald efterbetale kontingent for den udmeldte periode. 

Hjælpepakken har en samlet værdi på omkring 100 mia. kr. - 'et utvetydigt signal om, at vi er parat til at tage alle nødvendige skridt for at få Danmark igennem coronavirussen', siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde.

Pakken omfatter følgende midlertidige kompensationsordninger: 

  • Kompensationsordning for selvstændige, der ikke direkte er omfattet af trepartsaftalen om lønkompensation.
  • Kompensation for virksomhedernes faste udgifter under nedlukning. 
  • Øget adgang til eksportkredit, konkret nye lån for 1,25 mia. kr. til gavn for små og mellemstore eksportvirksomheder.
  • Forhøjet ramme til statsgaranterede låneordninger. Garantirammen for store virksomheder hæves i alt 25 mia. og små og mellemstore virksomheder får en garantiramme på i alt 17,5 mia. kr. og en tilhørende tabsramme på cirka 5 mia. kr.
  • Offentlige indkøb skal understøtte virksomhederne. Aftalepartierne er enige om, at det vil gælde i staten, og regeringen vil gå i dialog med KL og Danske Regioner om mulighederne for en tilsvarende håndtering i kommuner og regioner.
  • Statslig garanti til Rejsegarantifonden.
  • Lempeligere vilkår for dagpengemodtagere og sygedagpengemodtagere.
  • Øgede lånemuligheder for elever og studerende med ret til ekstra SU-lån for op til 6.388 kr. pr. måned ud over de gældende grænser.

 

Se aftaletekst og faktaark.