Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny kulturaftale i vadehavsregionen

Kulturregion Vadehavet underskriver ny kulturaftale, der skal "styrke en fælles vadehavsidentitet gennem kulturelle arrangementer"

TØNDER/ESBJERG/FANØ/VARDE: Et samarbejde om at udvikle kulturtilbud i de fire vadehavskommuner ser officielt dagens lys i et levn fra 2. verdenskrig.

Den 17. august i Tirpitz-stillingen ved Blåvand underkskriver regionens fire borgmestre Kulturaftale Vadehavet 2011-2014, der ifølge en pressemeddelelse vil "byde på en lang række nye og spændende kulturtiltag, og kulturregionens borgere og turister kan forvente kulturtilbud og dermed oplevelser af høj kvalitet og varians."

- Det er glædeligt, at de fire kommuner har valgt at forlænge samarbejdet omkring den regionale kulturaftale. Kulturmidlerne genererer mange unikke oplevelser til borgerne og sætter samtidig fokus på denne del af landkortet som et kulturelt og kunstnerisk trækplaster for både turister og nye potentielle indbyggere, siger Lisbet Rosendahl, formand for Kulturregion Vadehavet.

Midler til kulturprojekter
De fire vadehavskommuner Tønder, Esbjerg, Fanø og Varde udgør Kulturregion Vadehavet, der vil styrke en fælles vadehavsidentitet gennem støtte til kulturelle arrangementer.

I perioden 2011-2014 vil kulturaktører fra hele regionen løbende kunne søge midler til kulturprojekter, der ligger i tråd med kulturaftalens tre indsatsområder 'Kultur og Læring', 'Kultur og Sundhed' samt 'Kultur og Natur'.

Indledningsvist er 19 projekter bevilget støtte, og disse spænder bredt i form og indhold.

jos