Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Ny chefforhandler for statsansatte valgt skriftligt på grund af corona

HK Stats Rita Bundgaard overtager efter Flemming Vinther i CFU.
16. MAR 2020 11.33

Formanden for HK Stat, Rita Bundgaard, bliver de statsansattes nye chefforhandler efter Flemming Vinther, der var indehaver af posten som formand for Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), indtil han gik i utide som formand for soldaternes fagforening HHKF.

Rita Bundgaard kommer med solid forhandlingserfaring som formand for HK Stat siden 2012 og som deltager over flere år i de centrale overenskomstforhandlinger på statens område. I den rolle var hun senest i funktion ved OK18.

Rita Bundgaard overtog for nylig en anden af Flemming Vinthers poster, formandskabet i statsdelen af Offentligt Ansattes Organisationer. Uro i HKKF (Hærens Konstabel og Korporalforening) førte til Flemming Vinthers exit, selv om han i første omgang overvandt et internt oprør. Han er i dag ansat forhandlingschef i pædagogernes fagforening BUPL.

Valget af Rita Bundgaard skete mandag under usædvanlige omstændigheder, nemlig ved en skriftlig høring blandt CFU's medlemsorganisationer, oplyser CFU. Et ekstraordinært møde i CFU’s Fællesudvalg skulle have foretaget valget, men mødet blev aflyst på grund af coronasituationen.

Hendes valg til formandsposten gælder frem til næste ordinære valg til i CFU, der har tidsmæssigt sammenfald med KV21.