DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ny app finder nærmeste genbrugsplads over hele landet

En ny app til iPhone finder med det samme den nærmeste genbrugsplads og giver besked om dens åbningstider
5. DEC 2011 9.53

App'en hedder Mit Affald og er udviklet af kommunikationsbureauet Tankegang, der har specialiseret sig i information om affald og genbrug.

- Alle landets genbrugspladser er med, og app'en viser altid de nærmeste, uanset om brugeren er i Helsingør, Holstebro eller Haderslev. På den måde er app'en både landsdækkende og lokal, forklarer bureauets direktør Stener Glamann.

Mit Affald er gratis at hente i AppStore, og Tankegang arbejder på en gratis version til Android Market.

Kommuner og affaldsselskaber kan købe sig ind, så der er målrettet information om netop deres område i den nye affalds-app. Det kan være nyheder og driftsinformation samt mulighed for borgeren for at melde ind, hvis affaldsbeholderen ikke er blevet tømt.

Glostrup var først
Glostrup Forsyning var hurtigst ude og har netop lanceret sin lokale udgave af Mit Affald.

App'en er downloadet af borgere i alle landets kommuner. Indtil videre ligger den på 1872 telefoner, og der kommer nye til hver dag.

- De fleste kender situationen med, at man skal på genbrugspladsen en lørdag eftermiddag eller torsdag aften, og så er man i tvivl om åbningstiden. Så er det nemt at kunne slå op på telefonen, mener Stener Glamann.

En række andre kommuner og forsyningsselskaber er på vej med lokalt indhold til Mit Affald, og Tankegang vil løbende udbygge servicen i samarbejde med dem.

mou