DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Nu skal danske skolebørn på med læsebrillerne

Nu skal danske skolebørn på med læsebrillerne

Ministeriet for Børn og Undervisning og Danmarks Lærerforening går sammen om et projekt, der skal styrke børns læsekundskaber
3. FEB 2012 14.24

Det fælles læseprojekt skal styrke den faglige læsning i folkeskolen og bliver sat i gang på udvalgte folkeskoler i løbet af 2013.

Ministeriet for Børn og Undervisning har afsat fem mio. kr. til det fælles projekt. Projektet skal færdigdesignes i samarbejde med forskere, så den viden, der kommer ud af det, kan udbredes til hele landet.

Målet med læseprojektet er at få ny viden om effekten af undervisningen i faglig læsning, og om hvad der fremmer elevernes læring, når man skal undervise i faglig læsning i det enkelte fag.

- Alt for mange elever forlader folkeskolen med for dårlige læsekundskaber. Derfor bliver det også et centralt mål for den kommende folkeskolereform at forbedre alle elevers faglige niveau i læsning. Med det store fælles læseprojekt sætter vi yderligere fokus på læsefagligheden i folkeskolen. Jeg ser derfor meget frem til samarbejdet med Danmarks Lærerforening, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Også formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen ser frem til samarbejdet.

- Vi forbedrer kvaliteten i undervisningen ved at styrke lærernes mulighed for at gennemføre god undervisning. Det var netop tankegangen i vores eget projekt 'Vi læser for livet', og det er grundlaget for det nye styrkede projekt, som vi nu gennemfører sammen med Ministeriet for Børn og Undervisning. Jeg er meget glad for samarbejdet og håber, at det kan sætte en ny standard for, hvordan vi kan bakke lærerne op i deres arbejde med det mål at give eleverne den bedste undervisning i klasselokalet.

  • Danmarks Lærerforening tog i begyndelsen af 2011 initiativ til et landsdækkende læseprojekt under overskriften 'Vi læser for livet'. Læseprojektet er en stor succes, og hver tredje skole i landet har benyttet sig af projektets tilbud.
  • I maj 2011 offentliggjorde Ministeriet for Børn og Undervisning netpublikationen Læsning i fagene, der, ved hjælp af forskningsbaseret viden om læsning, giver konkrete ideer til at forbedre undervisningen i faglig læsning på mellemtrinnet og i udskolingen.

Foto: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3076370498/sizes/z/in/photostream/

lcl