FOLKETINGET: Folketinget har d. 29. maj 2009 vedtaget et lovforslag, som betyder, at Arbejdsmarkedets Ankenævn (AMA) og Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg bliver lagt sammen til én samlet klageinstans på beskæftigelsesområdet.
Den samlede klageinstans, Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg, behandler fra den 1. august 2009 klager over afgørelser på hele det beskæftigelsesmæssige område.
Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg vil behandle klager om fx:
• Ret til arbejdsløshedsdagpenge og efterløn
• Deltids- og fuldtidsforsikring
• Kontanthjælp
• Revalidering
• Sygedagpenge
• Ferieloven
Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg får efter lovforslaget den samme kompetence, som det eksisterende Beskæftigelsesudvalg og Arbejdsmarkedets Ankenævn har i dag. Borgerens ret til at få en klage behandlet bliver ikke ændret som følge af lovforslaget.
Derfor får sammenlægningen ikke betydning for borgerens retssikkerhed. Fremover er der kun én instans, der træffer afgørelserne.
Hvis en verserende sag ikke er afgjort inden ophør af Arbejdsmarkedets Ankenævn den 1. august, vil sagen overgå til Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg, som herefter vil træffe afgørelsen.
Ankestyrelsen vil fortsat være sekretariat for Arbejdsmiljøklagenævnet, og nævnets kompetence fortsætter uændret. Fra 1. august vil formanden imidlertid blive udpeget blandt Ankestyrelsens ankechefer.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.