Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nu kommer kronerne til Lindø

De tidligere ansatte ved Lindøværftet får nu 105 mio. kr. fra Globaliseringsfonden. I alt får ledige fra Danfoss, Lindø og LM Glasfiberdag fået tilført 226 EU-millioner

KERTEMINDE/ODENSE/SYDDANMARK: Kerteminde og Odense kommuner og Region Syddanmark søgte i oktober 2010 om støtte til at videreuddanne og omskole de fyrede folk fra Lindø. I dag anbefaler EU Kommissionen, at EU Parlamentet frigør pengene.

- Vi har ventet længe på pengene og er meget glade for, at de nu er lige på trapperne. Og nu går vi altså i gang. Indtil vi endeligt har pengene i hus, lægger vi de nødvendige beløb ud, så de første tilbud til Lindø-medarbejderne endeligt kan sættes i gang, fortæller Peter Rahbæk Juel, rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune.

Bred spektre af uddannelser
De afskedigede medarbejdere kan vælge mellem branchespecifikke områder indenfor teknologi, bygge og anlæg samt almen og videregående uddannelse, undervisning i en virksomhed og iværksætteri.

- Pengene fra Globaliseringsfonden giver de opsagte medarbejdere på værftet en unik chance for at komme videre i arbejdslivet. Alle aktiviteter tilrettelægges i tæt samarbejde med den enkelte person, fortæller Annette Vilhelmsen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kerteminde Kommune.

Efter endt uddannelse er det op til den enkelte at søge job med hjælp fra deres respektive jobcentre.

lcl