Nu får Danmark kvoteflygtninge for første gang siden 2017

De første kvoteflygtninge siden 2017 kommer i løbet af weekenden. De kommer fra flygtningelejre i Tyrkiet.
27. FEB 2020 6.19

I weekenden modtager Danmark for første gang siden 2017 kvoteflygtninge. Det oplyser Udlændingestyrelsen til Altinget. Der er tale om 16 kvoteflygtninge fordelt på tre familier, som hidtil har opholdt sig i lejre i Tyrkiet. Før 2017 modtog Danmark i gennemsnit 500 kvoteflygtninge årligt.

Det er første hold af i alt 30 syriske og statsløse kvoteflygtninge, der ifølge Udlændingestyrelsen over de kommende måneder forventes at lande i Danmark.

Nyheden glæder udlændingeordfører i Radikale Andreas Steenberg, der kalder det 'helt håbløst', at Danmark ikke har taget kvoteflygtninge i perioden 2017 til 2019.

- Det er en god idé for Danmark at støtte op om FN's kvotesystem, fordi vi på den måde bekæmper menneskesmugling. Kvotesystemet betyder, at flygtninge kan tage til FN-lejre og komme til Europa på den måde i stedet for at tage ud på en farlig rejse, siger han til Altinget.

Modtagelsen af kvoteflygtninge blev med store politiske protester til følge bremset, da den daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i september 2016 besluttede af udskyde beslutningen om modtagelse af kvoteflytninge efter flygtningekrisen året forinden.

DF: løftebrud
Modtagelsen af de 16 kvoteflygtninge sker, efter at den nye regering sidste sommer tilkendegav over for FN, at Danmark igen var parat til at tage imod 'en mindre gruppe af særligt behandlingskrævende kvoteflygtninge allerede i 2019'.

Dengang kaldte DF-gruppeformand Peter Skaarup det for 'et løftebrud i forhold til det, Socialdemokratiet sagde i valgkampen, at de vil bevare den stramme udlændingepolitik'.

De 16 flygtninge, der ankommer i weekenden, er ifølge Altinget blevet udpeget i samarbejde mellem FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, og Udlændingestyrelsen efter et dansk ønske om at fokusere på 'særligt behandlingskrævende' kvinder og deres nære familiemedlemmer, oplyser Udlændingestyrelsen. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil i midten af 2020 meddele FN, hvor mange kvoteflygtninge Danmark er parat til at modtage i år.

Det har hverken været muligt for Altinget at få en kommentar fra den socialdemokratiske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye eller udlændingeordfører Rasmus Stoklund.   

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev