
Lovgivningen betyder, at borgere, der kan, fremover skal betjene sig selv digitalt. Og dermed er kommunerne bedre rustet til at øge borgernes anvendelse af digital selvbetjening, mener KL.
- Loven om digital selvbetjening giver Danmark endnu et skub ind i den digitale tidsalder, hvor offentlig service selvfølgelig foregår på nettet. Det giver borgerne en fleksibel betjening, når det passer dem, og det er godt for de kommunale budgetter, siger Jacob Bundsgaard, som er formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.
Det er en fælles offentlig målsætning, at 80 procent af borgerne kan betjene sig selv digitalt. For de borgere, der ikke kan betjene sig digitalt, kan man fortsat blive betjent i kommunerne på anden vis.
- Vi siger nu til borgerne, at de skal betjene sig digitalt og derved spare kommunerne for penge på borgerbetjeningen, som kan bruges mere nyttige steder, fx til service hos vores børn og ældre. På den måde kan den enkelte dansker være med til at sikre en tilfredsstillende service i en tid, hvor økonomien er stram, siger Jacob Bundsgaard.
Kommunerne forventer, at den generelle omstilling til digital kommunikation med digitale breve og selvbetjening vil kunne frigøre omkring 1 mia. i kommunerne fra 2015-16.
Om loven
· Lov om selvbetjening gør det obligatorisk for borgere at betjene sig selv digitalt. Målsætningen er, at de, der kan, skal. Kommunernes mål er, at 80 procent af borgerne kan bruge selvbetjening på nettet
· Loven omfatter fra 1. december 2012: Ansøgning om plads i dagtilbud, skole, SFO, ansøgning om nyt sundhedskort og meddelelse om flytning
· Obligatorisk digital selvbetjening indføres på sigt på alle relevante offentlige serviceområder
tsp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.