Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nordfyn dropper affaldsgebyr helt

Administrationsgebyret bestod mest - ironisk nok - af omkostningerne ved at opkræve og administrere det
8. MAR 2012 15.06

NORDFYN: På Nordfyn gav det ingen mening at opkræve affaldsadministrationsgebyr for erhvervslivet, da man fik kigget lidt på økonomien bag det. Derfor er det nu droppet, lyder det fra Bogense.

- Mange kommuner opkræver gebyret, fordi kommunerne har mulighed for det. Og den fælde faldt vi også umiddelbart i, siger Kim Johansen (S), som er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Affaldsbekendtgørelsen forpligter kommunerne til at etablere en ordning, hvor virksomheder har mulighed for at komme af med deres affald på de kommunale genbrugspladser.

Efter bestemmelserne i bekendtgørelsen har kommunerne mulighed for at opkræve et gebyr for at administrere ordningen. Og netop administrationsgebyret har landet over givet anledning til stor kritik af lovgivningen fra erhvervslivet.

- Da vi beregnede administrationsgebyret, var det omkostningerne ved at opkræve og administrere det, som medførte gebyret. Det er lidt ironisk, tilføjer Kim Johansen.

Den nordfynske kommunalbestyrelse besluttede på mødet den 1. marts derfor, at der ikke længere skal opkræves administrationsgebyr. Samtidigt med at ordningen for erhvervets adgang til genbrugspladserne er frivillig, betyder det nu, at det kun er de virksomheder, som faktisk benytter genbrugspladserne, som får regning fra kommunens genbrugspladser.

- Hvis ikke man bruger vores erhvervsordning, så skal man selvfølgelig heller ikke have en regning. Det er unødvendig administration for både virksomheder og kommune, og det giver ikke nogen mening, afslutter Kim Johansen.

Og hermed er det farvel til affaldsadministrationsgebyret for erhvervslivet på Nordfyn.