Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Intern kritik af Gentoftes gebyrpraksis

Trods opfordring oplyste kommunen ikke 4.508 gebyrramte virksomheder om dispensationsmuligheder, hævder viceborgmester
KORT NYT7. JUL 2011 14.32

GENTOFTE: Viceborgmester i Gentofte og miljøpolitisk ordfører i Venstre, Eyvind Vesselbo hævder at have informeret borgmester Hans Toft (K) om dispensationsordninger for affaldsgebyret allerede tre måneder før kommunen den 7. juni udsendte en opkrævning til 4.508 virksomheder – uden oplysning om mulighed for dispensation. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Efter over 1.600 klager og politisk polemik udsendte de så et nyt brev den 20. juni til de samme virksomheder, hvor de oplyste om dispensationsmuligheder.

Men det er en dårlig kommunal praksis, mener Eyjvind Vesselbo. 

Borgmester Hans Toft (K) benægter dog overfor Licitationen, at Eyjvind Vesselbo nogensinde skulle have sagt, at kommunen skulle huske at få dispensationsmulighederne med i brevet.

- Set i bakspejlet var det sikkert mere fornuftigt, at vi havde skrevet de få dispensationsmuligheder, der er, ind i brevet, men det har vi nu rettet op på, og vi har ingen interesse i overhovedet at afvise virksomheder, der har ret til at få dispensation fra at få det, da dette økonomisk skal hvile i sig selv, siger Hans Toft.

jos