Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommuner hæver affaldsgebyr kraftigt

Er steget markant og i nogen kommuner tredoblet, siger Håndværksrådet
KORT NYT23. JUN 2011 7.02

De omstridte affaldsgebyr, som virksomheder skal betale til kommunerne, har fået et kraftigt nøk opad - selv om miljøministeren har varslet en ændring på området til næste år. Det får Håndværksrådet, der organiserer 20.000 små og mellemstore virksomheder, til at protestere, fortæller Politiken.

Rådet bruger Tårnby Kommune som eksempel. Her skulle en håndværker i 2010 med 0-1 ansat betale 4.217 kr., i år skal han betale 15.454 kr. For alle andre firmaer uden for håndværksbranchen er gebyret steget fra 527 kr. til 1.932 kr. uanset antallet af ansatte. Begrundelsen lyder fra mange kommuner på, at det skyldes de ekstra omkostninger til at håndtere små virksomheders ansøgninger om dispensation.

- Det er at straffe virksomhederne dobbelt. Først laver man et regelsæt, der er så tåbeligt og skadeligt, at firmaer er nødt til at søge om fritagelse. Efterfølgende medfører den øgede administration det første år, at regningen stiger året efter. Det er et skræmmeeksempel på, hvordan lovgivning bliver skruet sammen, når man ikke lytter til de berørte parter, siger chefkonsulent Mads Engberg fra Håndværksrådet til avisen.

mou