DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Navne på ansøgere til direktørjob i Randers blev lækket
Det gamle rådhus i Randers, hvor byrådsmøderne normalt holdes. En del af byrådet har meldt lækken til politiet.
Foto: Randers Kommune

Navne på ansøgere til direktørjob i Randers blev lækket

Et flertal i byrådet står bag en politianmeldelse af lækken, hvor ansøgeres arbejdsgivere fik at vide, at de søgte væk.
4. FEB 2021 13.10

RANDERS: Mange jobansøgeres mareridt er tilsyneladende blevet virkelighed i Randers: Deres navne blev lækket til deres arbejdsgivere. Det skete i starten af september, da kommunen skulle ansætte ny social- og arbejdsmarkedsdirektør. 

14 medlemmer af byrådet valgte 18. december at melde lækken til politiet, fremgår det af politianmeldelsen, som byrådsmedlem Bjarne Overmark (Beboerlisten) i dag har videresendt til medierne. 

Her fremgår det, at kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt 8. september skrev til ansættelsesudvalget:

"Jeg er via flere kommuner oplyst, at de kendte navnene på alle kandidaterne, som er indkaldt til samtale. De oplyste mig om, at det var byrådsmedlemmer i Randers Kommune, som fortalte det."

Han tilføjer, at en af kandidaterne er blevet konfronteret med det på sin arbejdsplads.

Ifølge politianmeldelsen har kommunaldirektøren senere oplyst, at blandt andre kommunaldirektøren i Favrskov var bekendt med navnene på de ansøgere, der var indkaldt til samtale.

"Vi skal på forannævnte baggrund anmode politiet om at undersøge sagen nærmere, da vi finder, lækken skader Randers Kommunes fremtidige muligheder for at rekruttere kvalificerede medarbejdere. Endvidere kan lækken have været skadeligt for ansøgerne i deres nuværende ansættelsesforhold," står der i anmeldelsen.

Gik stille med dørene

Der står også, at politikerne ikke "for øjeblikket" ville offentliggøre anmeldelsen af hensyn til kommunens muligheder for fremtidig rekruttering. 

Men det er den altså blevet nu.

Det samme er oplysningen om, at byrådet på sit lukkede møde 7. december stemte om, hvorvidt sagen skulle meldes til politiet, men at forslaget faldt med 12 stemmer for, 14 imod og 4, som undlod at stemme. Ifølge politianmeldelsen skiftede flere senere holdning og støttede, at sagen skulle meldes.

Bag anmeldelsen stod i første omgang Beboerlisten, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, De Konservative, Velfærdslisten samt fem socialdemokrater og to Venstre-folk. Senere har hele Venstregruppen tilsluttet sig, og De Radikale er på vej til at gøre det samme, siger Bjarne Overmark til DK Nyt.

 Men er det ikke forkert, at du refererer fra et lukket møde i december?

- Jeg sender mine mails hen, hvor det passer mig, siger Bjarne Overmark og henviser til formuleringen, at man "for øjeblikket" ikke ville fortælle om sagen i december.

På byrådets møde på mandag er sagen igen på den lukkede dagsorden, her som et forslag fra Bjarne Overmark om, at sagen skal debatteres på den åbne del af mødet. Ifølge ham er flertallet enig i at flytte punktet.

Randers har tradition for ret store ansættelsesudvalg, da byrådet består af ni partier eller lister. I det omtalte tilfælde bestod udvalget ifølge Randers Amtsavis af de ni medlemmer af økonomiudvalget plus fem gruppeformænd fra partier og lister, som ikke sidder i økonomiudvalget, og derudover flere embedsmænd.