DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Natteliv og turistbranche får forlænget coronahjælp

Nogle brancher er fortsat hårdt ramt af de restriktioner, som er indført for at undgå coronasmitte.

Et flertal i Folketinget har forlænget hjælpen til brancher, som er ramt af coronakrisens restriktioner, frem til udgangen af oktober. Det gælder blandt andet natteliv, spillesteder og turistbranchen. Hjælpepakkerne stod til at udløbe lørdag.

- Selv om der grundlæggende er godt styr på coronasmitten, så er truslen ikke drevet over. Derfor har vi udskudt dele af fase 4. Vi skal åbne økonomisk klogt op. Vi skal lytte til eksperterne, som siger, at vi skal udfase de generelle hjælpepakker. Men vi skal stadig hjælpe de dele af erhvervslivet, som er ramt af forsamlingsforbud, grænselukninger og rejsevejledninger, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Uanset forlængelsen af hjælpepakkerne til særlige brancher holder partierne fortsat fast i at udfase de generelle hjælpepakker, som et politisk flertal blev enige om i juni.

Partierne bag aftalen er også enige om, at man skal undersøge muligheden for at åbne mere for dele af kultur- og idrætslivet. Her nævnes blandt andet spillesteder, teaterforestillinger, koncerter, biografer og professionel idræt.

Bag aftalen står regeringen, Venstre, De Radikale, SF, De Konservative og Alternativet. Hvis der fortsat er en eller flere restriktioner efter den 31. oktober er partierne er enige om at forlænge hjælpen, dog højst året ud.

Se aftalen.

Ritzau