Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Onsdagens kort over smittede den seneste uge. De grå kommuner har været uden smittede, de lyseste har haft under ti.
Foto: Statens Serum Institut

Næsten alle nye covid-19-smittede findes nu på Sjælland

36 kommuner har ikke haft nye smittede den seneste uge, heraf ligger 31 vest for Storebælt. Se de samlede smittetal for hver kommune.
13. MAJ 2020 15.00
TEMA: Corona

Mens antallet af indlagte onsdag tog et nyt dyk, vokser også antallet af kommuner, som ikke har nogen nye smittede, for hver dag.

Onsdag har 36 kommuner været uden nye smittede den seneste uge, viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Det gælder blandt andet Lolland, Faxe og Holbæk, som er nye på listen.

Men ellers er det primært uden for Sjælland, at man slipper for nye smittede. Og bortset fra Holstebro har samtlige kommuner uden for Sjælland haft under ti smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. (Se kortet øverst i artiklen.)

En del andre kommuner har tidligere været uden smittede i lang tid, men blot en enkelt positiv test kan ændre det billede. Det gælder blandt andet Ærø, som nu er registreret i gruppen med 0-9 nye tilfælde den seneste uge. 

Glostrup og Vallensbæk topper samlet

Ser man på hele perioden, siden pandemien brød ud, er Sjælland hårdest ramt. Holstebro og Herning er eneste kommuner på top-20 over flest smittede i forhold til indbyggertallet. Den ser sådan ud:

 1. Glostrup
 2. Vallensbæk
 3. Ishøj
 4. Hvidovre
 5. Egedal
 6. Albertslund
 7. Slagelse
 8. Holstebro
 9. Herlev
 10. Brøndby
 11. Frederiksberg
 12. Ballerup
 13. Gladsaxe
 14. København
 15. Rødovre
 16. Høje-Taastrup
 17. Gentofte
 18. Herning
 19. Rudersdal
 20. Helsingør

 

Otte kommuner har over hele perioden haft under ti smittede i alt. Det gælder

 • Langeland
 • Ærø
 • Haderslev
 • Fanø
 • Norddjurs
 • Odder
 • Samsø
 • Læsø
533 døde med corona

Siden onsdag er der registreret yderligere seks coronarelaterede dødsfald i Danmark, hvorved tallet når op på 533.

Antallet af indlagte er dykket med 13 til 164. Heraf er 37 indlagt på intensivafdelinger. 32 af dem ligger i respirator.

I alt nåede antallet af danskere, som er testet positiv, onsdag formiddag 10.667 danskere. Deraf er de 76 kommet til siden tirsdag.

Strategien er, at flere danskere skal testes. Onsdag formiddag rundede det samlede antal gennemførte test 400.000, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.