Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Én kommune og to sogne ramt af nye automatiske nedlukninger

KORT NYT13. APR 2021 6.24
TEMA: Corona

Mandag 12. april trådte modellen for automatiske lokale nedlukninger i kraft. Efter de nyeste smittetal er Ishøj Kommune og sognene Hedeager i Herning og Kollerup-Fjerritslev i Jammerbugt fra tirsdag omfattet af lokale nedlukninger efter den automatiske model.

En kommune kommer under nedlukning, hvis grænsen på et incidenstal på 200, korrigeret efter antal test, krydses. Det samme gælder for et sogn, hvis der er 400 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere på en uge, samt mere end 20 smittetilfælde og en positivprocent på to. I det tilfælde skal der lukkes ned for alle skoler, SFO'er og uddannelsesinstitutioner i kommunen eller sognet.

Ishøj Kommune har et testkorrigeret incidenstal på 260 og er derfor fortsat nedlukket. Hedeager Sogn har et incidenstal på 963, 44 nye smittede og en positivprocent på 3,8, mens Kollerup-Fjerritslev Sogn har et incidenstal på 585, 22 nye smittede og en positivprocent på 2,5. Dermed blev de nedlukket mandag. Trods Rødovre Kommune har et incidenstal på 178, er kommunens skoler og fritidsordninger forsat under nedlukning til og med 14. april.

mh