Myndigheder vil aflyse arrangementer med over 1.000 mennesker
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Myndigheder vil aflyse arrangementer med over 1.000 mennesker

Danske myndigheder opfordrer arrangører af store arrangementer til at aflyse dem på grund af coronavirus. Det rammer både kultur, sport og politik.

For at begrænse udbredelsen af coronavirus opfordrer de danske myndigheder til, at alle arrangementer med flere end 1.000 mennesker bliver udskudt eller aflyst.

Anbefalingen gælder i første omgang resten af marts. Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde.

Tiltaget vil blandt andet kunne ramme kampe i Superligaen i fodbold og håndboldligaen for mænd og kvinder samt større koncerter og det årlige Melodi Grand Prix på lørdag i København, som ifølge DR bliver uden publikum.

Indtil videre er 21 danskere og to personer fra Færøerne blevet bekræftet smittet med coronavirus, oplyser statsministeren på pressemødet.

- Der vil være omkostninger forbundet med dette her for almindelige mennesker, familier, virksomheder og arrangører. Når vi tager disse skridt, så er det, fordi vi vil afværge potentielle tab af menneskeliv.

- Mange vil sidde og havde bestilt en rejse eller billet til en koncert, som de har set frem til. Jeg håber, at alle vil hæve sig op og se på det fra samfundets perspektiv. Jeg appellerer til sammenhold og tålmodighed, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

En opfordring, som forventes fulgt
FC Københavns kommende hjemmekampe og udekampen mod Lyngby vil blive afviklet som planlagt, men uden tilskuere. Det meddeler fodboldklubben på sin hjemmeside.

Arrangementer forbydes ikke, men statsministeren forventer opfordringen efterlevet:

- Det er en opfordring, som vi forventer bliver efterlevet af arrangørerne. Det billede vi har set indtil nu, vores entydige oplevelse, at danskerne rykker sammen og efterlever opfordringen. Ellers vil vi se på situationen igen, sagde Mette Frederiksen.

- Min egen kalender påvirkes også, men jeg vil ikke nedsætte min aktivitet. Jeg vil ikke stå her og tage stilling til enkelte arrangementer, sagde hun.

- Vi arbejder sammen med erhvervslivet om de områder, der bliver påvirket. Turisme og transport, men også eksport og produktion. Vi kigger ned på de forskellige brancher, og vi kommer til at være i tæt dialog med dansk erhvervsliv, for at få både virksomheder og ansatte godt igennem det her, tilføjede hun.

- Sundhedsstyrelsen kommer ikke og kontrollerer borgernes adfærd. Men det er en klar anbefaling, at vi holder op med give hånd, kram eller kys. Det vil være en effektiv indsats for at forebygge den epidemi, der kan ramme vores samfund, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

En ny hjemmeside opdateres med seneste nyt om corona: www.coronasmitte.dk

'

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev