Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Movias pris for rejsekortet: 191 millioner

Rejsekortet er tre gange så dyrt for trafikselskaberne som de gamle papirbilletter og buskort
KORT NYT18. MAJ 2012 8.22

Movias driftsudgifter til rejsekort løber op i 134 mio. kr. om året. Desuden skal selskabet betale 57 mio. kr. af på det lån, som har gjort det muligt at udvikle systemet og installere rejsekort-standere i busserne, skriver Ingeniøren.

- Det er dybt sørgeligt, at vi skal vente så mange år på elektroniske billetter, og at det så ikke er ordentligt gennemtænkt, hvordan det skal give økonomisk mening for selskaberne. Størrelsen af meromkostningerne til rejsekort er overraskende. Det burde altid være sådan, at de digitale ydelser er billigere end et papirbaseret system. Det er mystisk, at det her er omvendt, siger professor Kim Normann Andersen fra CBS, der hæfter sig ved, at Movia skal betale 78 mio. kr. i afgifter til selskabet bag rejsekortet, for at passagererne tjekker ind og ud af busserne – mere end alle omkostninger til klippekort.

Movia ejer knap en tredjedel af selskabet bag rejsekortet, mens DSB ejer halvdelen. Ingeniøren har uden held forsøgt at få DSB til at udlevere sine driftsudgifter til rejsekort.

ka