Danmarks Naturfredningsforening (DN) udtrykker stor glæde over beslutningen, men foreningen efterlyser også en bred debat om, hvad en nationalpark egentlig er.
- Det er nu på tide, at Miljøministeriet begynder at indkredse, hvad man officielt mener med begrebet: Nationalpark. Og vi håber, at staten i den forbindelse vil lytte til både befolkningens ønsker, grønne organisationer og eksperters vurderinger, skriver naturfredningsforeningen i en pressemeddelelse.
Borgere både for og imod
Mens befolkningen på Djursland har været imod en nationalpark, er der folkelig opbakning til planerne på Møn (billedet). Og det er en af grundene til, at Møn er valgt, skriver DR Nyheder.
Molboere på Helgenæs har tidligere protesteret mod planerne, fordi de frygtede, at Helgenæs skulle blive en del af nationalparken. Men efter alt at dømme kommer parken kun til at omfatte Mols Bjerge.
- Mols Bjerge tilhører i forvejen staten, så den kan gøre med bjergene, hvad den har lyst til, siger en af talsmændene for protestbevægelsen, Bjarne Højgaard, til DR Østjylland.
Lille Vildmose i Nordjylland var en af favoritterne til at blive nationalpark, men bliver altså forbigået i denne omgang.
- Men jeg er overbevist om, at Lille Vilmose kommer med, om ikke i næste omgang, så i næste igen, siger næstformanden i folketingets miljøudvalg - nordjyden Mogens Nørgaard Pedersen fra Kristelig Folkeparti.
I Frederiksborg Amt havde en række kommuner lanceret en storstilet plan om en nationalpark mellem Gilleleje, Helsingør, Gribskov og Esrum Sø. Den idé var områdets landmænd dog særdeles skeptiske over for og de vendte tommelfingeren nedad.
Udpegningen af i alt seks nationalparker vil ske i to omgange. Næste udpegning finder sted omkring 1. juli 2003.
lg
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.