DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Minkgrave er ingen miljøbombe ifølge fødevareministeren

De nedgravede mink i Nørre Felding og Karup udgør ifølge fødevareminister Rasmus Prehn ikke nogen risiko for drikkevandet.
7. MAJ 2021 11.02

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) siger på et samråd fredag, at millioner af nedgravede mink i Holstebro og Karup ikke udgør en akut fare for hverken vandløb, søer eller drikkevand.

På samrådet skal Rasmus Prehn og miljøminister Lea Wermelin (S) redegøre for miljøtruslen fra de aflivede, coronasmittede mink, der i november og december blev gravet ned og nu skal graves op.

- Jeg vil gerne understrege, at der hverken er risiko for drikkevand eller akut risiko for overfladevand. Det er godt nyt, for folk har været urolige.

- Så det er vigtigt at kunne betrygge folk med, at der ikke er tale om en miljøbombe, siger Rasmus Prehn fredag.

Efter aflivningen af de omkring fire mio. mink, blev de gravet ned på militære områder ved Nørre Felding og Karup. Det skabte stor uro, da så mange smittede, døde mink i jorden vil gå i opløsning og sive ned i både drikkevandet, grundvandet og omkringliggende søer og vandløb.

- Målinger viser, at forurening på sigt kan udgøre risiko for overfladevand. Men der er ingen akut risiko. Forurening vil først nå vandløb efter to til tre år og Boutrup Sø efter seks til ti år, siger Lea Wermelin.

Efter den kommende opgravning af minkene vil områderne bliver nært overvåget for at holde øje med eventuel forurening. 

Ritzau