DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Minkavler valgt som ny V-spids i Varde
Mads Sørensen er Venstres nye kandidat til at afløse Erik Buhl som borgmester fra nytår.

Minkavler valgt som ny V-spids i Varde

Mads Sørensen er Venstres bud på at afløse borgmester Erik Buhl (V). Der måtte fire afstemninger til.

VARDE: Mandag aften blev en mindeværdig aften for Mads Sørensen, 42-årigt byrådsmedlem i Varde gennem otte år og formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg.

Både fordi et flertal i Folketinget langt om længe blev enig om en erstatning til det minkerhverv, som han hidtil har været en del af. Og endnu mere, fordi han på et opstillingsmøde blev valgt som Venstres kandidat til borgmesterposten i Varde, når partifællen Erik Buhl går af fra nytår.

Ikke færre end fem byrådsmedlemmer stillede op til posten, og derfor måtte der fire afstemninger til, hvor en kandidat blev siet fra i hver afstemning, før Mads Sørensen i sidste runde vandt over Line Berner - ifølge JydskeVestkysten med 425 stemmer mod 361 til Lise Berner og dertil mange blanke sedler.

Mads Sørensen har gode chancer for at ende på borgmesterposten fra nytår.

Venstre har i øjeblikket absolut flertal på 13 af 25 i byrådet, efter at den tidligere DF'er Tina Agergaard Hansen i efteråret skiftede parti og i øvrigt også stillede op til valget af borgmesterkandidat, hvor hun røg ud i anden runde.  

Syv ansatte

Udover at avle mink har Mads Sørensens virksomhed også gang i en større produktion af mårhundefælder, som sælges til Naturstyrelsen, og andre fælder. Den daglige drift af virksomheden med syv ansatte er i forvejen lagt over til en driftschef, da han har prioriteret at have tid til at være synlig og tilgængelig som politiker, har han tidligere fortalt JydskeVestkysten.

Han er født og opvokset i kommunen og bor ved Sig med sin samlever Tina og to bonusbørn.

Op til afstemningen mandag aften vakte det nogen opsigt, at lokale firmaer helt eller delvist betalte ansatte for at melde sig ind i partiet op til valget.

En maskinstation betalte for 35 medarbejdere og hjælpere med den hensigt, at de skulle stemme på Peder Foldager, mens en virksomhed i Horne-Sig, hvor Mads Sørensen bor, gav 100 kr. af kontingentet på 300 kr. Peder Foldager røg ud i tredje runde af afstemningen. 

Både Mads Sørensen og Peder Foldager har fortalt, at de ikke havde været medvirkende til initiativet.