DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KV21:
Nyvalgt S-spids skal op imod to eks-ministre

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater - og dem der kandiderer til at blive kandidat til KV21 - i S og V i Kolding og Varde
11. NOV 2020 9.00
TEMA: KV21

Socialdemokraterne i Kolding har nu valgt spids til KV21 - og dermed den, der kommer op imod hele to eks-ministre, som indtil videre har bragt Kolding i fokus i de landsdækkende medier. To politiske kendisser, Villy Søvndal (SF) og Eva Kjer Hansen (V), er ikke til at overse.

Lokal - og poltisk uerfaren - S-spids blev chefkonsulent på sundhedscentret i kommunen, Birgitte Munk Grunnet, der med stemmerne 124-113 vandt urafstemningen over 25-årige Filip Bekic, oplyser JydskeVestkysten

Ingen af dem er med i den lille S-gruppe på fire i det 25 pladser store byråd, hvor V sidder på 12 og borgmesterposten, som Jørn Pedersen altså stopper på.

I samme byråd præsenterer det fra De Radikale afhoppede byrådsmedlem Jesper Elkjær en ny liste, Samarbejdslisten, som han søger ligesindede til, oplyser JydskeVestkysten. Netop dårligt samarbejde med den fra Venstre kommende ny-radikale Merete Due Paarup var baggrunden for hans partiskift.

I Varde er der nu fire emner i spil i Venstre, når den store vælgerforening skal udpege sit bud på en efterfølger til borgmester Erik Buhl, skriver JydskeVestkysten. Det er Connie Høj, der er formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udover hende har foreløbigt Line Berner, Mads Sørensen og Tina Agergaard Hansen meldt sig.