
Den formelle blåstempling af Aarhus som vært for et ambitiøst kulturprogram i 2017 markerer et flot punktum i byens dedikerede indsats for at opnå den eftertragtede titel som Europas Kulturhovedstad. Byen blev sidste år foreslået til titlen på baggrund af en anbefaling fra en uafhængig jury. Det er den indstilling, som de europæiske ministre i dag har nikket til.
- Jeg ser meget frem til, at Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og jeg er overbevist om, at værtskabet vil være til glæde både for byen og for dens danske og udenlandske besøgende, udtaler kulturminister Marianne Jelved og fortsætter.
- Det gennemgående tema 'RETHINK' for Aarhus 2017-arrangementet er efter min mening helt centralt og vedkommende, fordi det lægger op til at tænke nyt og alternativt i forhold til danske og europæiske udfordringer. Jeg er sikker på, at Aarhus i 2017 vil skabe stor opmærksomhed og give os mange uforglemmelige oplevelser.
Fra borgmester Jakob Bundsgaard (S) lyder ordene:
- Jeg er glad for, at den officielle udnævnelse er på plads. Hvor udnævnelsen af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad hidtil har været en national historie, er vi gået ind i næste fase, hvor Europas øjne nu retter sig mod os. Samtidig glæder det mig, at det er kulturministeren, som modtager udnævnelsen på Danmarks vegne. Det understreger igen Statens forpligtelse til løfte opgaven med finansieringen.
Om Den Europæiske Kulturhovedstad:
Formålet med hvert år at udpege en europæisk kulturhovedstad er blandt andet at fremhæve den europæiske kulturrigdom og mangfoldighed. Alle byer i Danmark har kunnet stille op og konkurrere om titlen som Den Europæiske Kulturhovedstad 2017.
Danmark og Cypern deler i 2017 værtskabet for Den Europæiske Kulturhovedstad. På kulturministerrådsmødet i dag blev den cypriotiske by Pafos ligeledes udpeget til Kulturhovedstad i 2017. Endvidere fik Valletta på Malta på dagens møde formelt overrakt titlen som den ene af de to kulturhovedstæder for 2018.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.