Minister vil stoppe bosteders tilsynsshopping

KORT NYT8. FEB 2020 12.40

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (s) vil indføre en karensperiode på et år for sociale tilbud, der flytter, skriver DR. Det skal altså være slut med, at bo- og opholdssteder kan stoppe sanktioner fra Socialtilsynet, der hører under regionerne, ved at flytte adresse og på den måde indgå i en anden regions tilsyn. Adressen afgør nemlig, hvilket tilsyn man hører under.

- Det skal ikke kunne betale sig at skifte adresse for at komme under et lempeligere socialtilsyn. Og man skal slet ikke kunne gøre det for at slippe for en overhængende sanktion. Kvaliteten skal være i orden uanset beliggenheden i landet, siger minister Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Udover karensperioden på et år før et bosted får nyt tilsyn efter en flytning, vil ministeren også sørge for et mere ensartet tilsyn på tværs af de fem socialtilsyn ved blandt andet at forpligte dem til at deltage i praksiskoordinerende initiativer, som Socialstyrelsen skal stå for. Astrid Krag forventer, at de nye regler vil kunne træde i kraft ved årsskiftet og har bred opbakning i Folketinget til at gennemgå regler på området. 

eo 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev