Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Minister vil renovere for milliarder

Carsten Hansen vil afsætte 4,1 mia. kr. til renovering af almene boliger
KORT NYT9. MAJ 2012 15.48

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, (S) foreslår nu at afsætte ekstra 4,1 mia. kr. til renovering af almene boliger. Det skriver Fyens Stiftstidende. Ifølge regeringen vil det skabe cirka 3000 helårsjob over de næste to år, idet cirka 9000 almene boliger kan blive renoveret for beløbet. Regeringen foreslår at hæve Landsbyggefondens renoveringsramme med 4,1 mia. kr., så der i år bliver 6,8 mia. kr. til renoveringer i den almene boligsektor.

- Vi kan se, at det fortsat er nødvendigt at stimulere væksten i Danmark. Særligt for bygge- og anlægsområdet. Men der er også et behov for bedre boliger, siger Carsten Hansen.

Regeringen indgik så sent som november sidste år en aftale med Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti om at fremrykke 5,5 milliarder til renoveringer. Men der er behov for også at øge Landsbyggefondens ramme for 2012, mener regeringen.

Hvis hans forslag går igennem, er der indtil 2016 afsat i alt 14,4 mia. kr. til renovering af almene boliger. For det beløb vil godt 40.000 boliger kunne blive renoveret, og det vil kaste godt 7000 nye helårsjob af sig, vurderer regeringen.

tsp