Minister sætter stopper for fusioner mellem uddannelser
Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

Minister sætter stopper for fusioner mellem uddannelser

Fusioner mellem uddannelsesinstitutioner stoppes midlertidigt, for minister er bekymret for centralisering.
17. FEB 2020 6.08

Regeringen indfører et midlertidigt stop for fusioner mellem uddannelsesinstitutioner, oplyser Undervisningsministeriet. Fusionsstoppet skal være gældende, indtil der ligger en politisk aftale om bedre uddannelsesdækning i hele landet.

- Der er sket en stor centralisering af uddannelserne de sidste årtier, og nu går vi ind i et årti med mindre ungdomsårgange. Det betyder, at uddannelsessted efter uddannelsessted vil lukke, hvis ikke vi gør noget, siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Hun kalder uddannelser for 'det bankende hjerte i ethvert lokalsamfund'. Ministeren mener, at lokalsamfundene bliver sårbare over for de mindre årgange, når magten over uddannelsessystemet centraliseres og flytter væk, men erkender, at der også skal kigges på skolernes budgetter.

- Ja, vi kommer til at se på, hvordan økonomien bag institutionerne ser ud. Vi skal have lavet en politisk aftale, hvor vi får taget højde for, at det kan lade sig gøre at have uddannelsesudbud over hele landet. Så må man diskutere økonomien, for de to ting hænger sammen, siger hun.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev