
Kun godt halvdelen af de 500 millioner kroner regeringen med finanslovsaftalen for 2012 afsatte til at styrke kvaliteten i daginstitutionerne, er gået til formålet. Resten er gået til andre formål eller helt forsvundet i kommunekasserne.
Det er konklusionen på en større undersøgelse foretaget af BUPL, hvor hver enkelt kommunes budget for 2013 er kortlagt for at følge udmøntningen af de 500 millioner kroner.
- Det her er en meget konkret og grundig gennemgang af kommunernes budgetter. Og vi er slet ikke i tvivl om, at kommunerne samlet set ikke har levet op til aftalen, siger BUPL's formand Henning Pedersen til Kommunen.
Han peger på, at det klart fremgår af finanslovsaftalen og den efterfølgende økonomiaftale med KL, at pengene er øremærket en styrkelse af kvaliteten i daginstitutionerne og i den forbindelse ikke mindst bedre normering.
Derfor skal regeringen og KL tage problemet op under de nært forestående økonomiforhandlinger, forlanger Henning Pedersen.
- Man er nødt til at få kigget det igennem og love hinanden, at der skal følges op på aftalen, så man sikrer, at den rent faktisk opfyldes, siger han til avisen Kommunen.
Ifølge BUPL's undersøgelse er godt 250 af de 500 millioner kroner gået til indsatser, der styrker kvaliteten. Heraf er 190 millioner kroner gået til bedre normering svarende til 571 nye pædagoger. Men da finanslovsaftalen lagde op til et løft svarende til 1.500 pædagoger, skylder kommunerne 929 pædagoger, lyder det fra BUPL.
Men det regnestykke giver ingen mening, lyder det fra KL. De ekstra penge kan godt være brugt rigtigt, selvom der er sparet på budgettet i en kommune.
Hvis du er abonnent på Kommunen, kan du læse hele historien her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.