Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Midtjylland har 156 smittede medarbejdere

Som flere og flere regionale medarbejdere smittes med corona, melder Region Midtjylland klar til den forventede stigning i indlæggelser efter påske.

Regionalt ansatte arbejder i fronten og er i skudlinjen, når det gælder coronasmitte.

I Region Midtjylland opdateres antallet af smittede dagligt og er aktuelt 156. Her melder man også klar til det rykind, som ifølge Styrelsen for Patiensikkerhed forventes at komme i indlagte på den anden side af påske. Der er både respiratorer, intensivpladser og værnemidler nok, oplyser regionen.

Efter påske satser man på at have 282 intensivpladser klar, og det er ifølge formand Anders Kühnau (S) tilstrækkeligt ifølge prognoserne.

- Den store stigning fra 85 til 282 intensivpladser er et godt billede på den enorme indsats personale i og omkring sundhedsvæsnet i døgndrift har lagt for dagen, for at være klar når coronakurven topper, og patienterne forventeligt bliver flest, siger regionsrådsformanden.

Flest indlagte i Hovedstaden
Danske Regioner har ikke en samlet oversigt over smittede medarbejdere, men i sidste uge var der ifølge DR 114 smittede medarbejdere i Region Hovedstaden.

De mange smittede kan også få stor betydning for, om regionernes sygeplejersker på intensivafdelingerne kan følge med. Regionerne har selv indberettet, at der kan komme til at mangle 1.300 intensivsygeplejersker i tre regioner, viser en DR-aktindsigt.

Der er fortsat langt flest indlagte patienter i Region Hovedstaden med 234. Syddanmark har 71, Midtjylland 85, Nordjylland 36 og Sjælland 77, viser mandagens tal fra Sundhedsstyrelsen.

Dog ser det ud til, at den danske inddæmnigsstrategi er lykkedes, og at de stejle kurver udebliver, så sundhedsansatte kan følge med. 

ibs