DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Middelfarts borgmester tog imod vaccine ved årsskiftet
Set i lyset af de aktuelle procedurer for vaccinationsindsatsen, vurderer Johannes Lundsfryd Jensen (S), at hans beslutning om at tage imod vaccinen dengang var forkert.
Foto: Tim Kildeborg Jensen, Ritzau Scanpix

Middelfarts borgmester tog imod vaccine ved årsskiftet

Johannes Lundsfryd Jensen beklager, at han tog imod en overskydende dosis vaccine i januar.
27. FEB 2021 8.17

MIDDELFART: "Jeg har behov for at fortælle, at jeg omkring årsskiftet har udvist usædvanlig dårlig dømmekraft og lavet den indiskutable fejl at lade mig vaccinere mod Covid19. Det skete på et tidspunkt og i en situation, hvor det ikke forekom mig forkert. Men i dag er det tydeligt for mig, at det var en forkert beslutning, og at jeg skulle have sagt nej tak, da jeg blev tilbudt en overskuds-vaccine."

Sådan starter et Facebook-opslag skrevet af borgmester i Middelfart Johannes Lundsfryd Jensen (S) i aftes. I opslaget forklarer han, hvordan han blev vaccineret med en vaccine, der ellers ville gå tabt, og at han på intet tidspunkt selv har bedt om at komme foran i vaccinekøen. På det tidspunkt vurderede sundhedsberedskabet, at folk i samfundskritiske funktioner skulle vaccineres som nogle af de første, hvilket sidenhen er ændret.

På daværende tidspunkt tolkede kommunen Sundhedsstyrelsens udmeldinger sådan, at krisestaben måtte kaldes ind i tilfælde af overskydende doser, hvilken også omfatter social- og sundhedsdirektør Irene Ravn Rossavik. Det betød, at Johannes Lundsfryd blev kaldt ind, fordi han hele tiden har optrådt på en liste over personer, man kunne ringe til, hvis der var overskydende vacciner, fortæller Irene Ravn Rossavik til Fredericia Dagblad.

- I de første runder har man beregnet fem vacciner per hætteglas, og vi fandt hurtigt ud af, at vi kunne få seks og også syv vacciner trukket op. Og det er noget af det, der har gjort, at vi er så langt, som vi er i Middelfart Kommune med personalet på pleje- og ældreområdet. Og så lærte vi hurtigt, at vi var nødt til at have en liste med ekstra medarbejdere til at kalde ind, siger hun til avisen.

eo