
- Nu har loven om frit valg af hjemmehjælp fungeret i tre år, og der er stadig ikke styr på prisfastsættelsen. Prisen svinger nogle gange med over 100 pct., og det betyder, at nogle kommuner sætter den for lavt. Det vidner en række klagesager til Konkurrencestyrelsen også om, siger ministeren.
På den baggrund har hun sammen med KL udarbejdet materiale til alle kommuner for at sikre, at de bruger samme grundlag i beregningerne og i øvrigt husker at regne for eksempel husleje og administration med i timeprisen.
Det er kommunen, som udregner timeprisen, og private aktører kan derefter tilbyde sig over for de ældre, hvis de kan levere til den fastsatte pris. Sættes prisen for lavt, er det svært for de private at være med.
- Den meget bøvl med de kommunale priser på hjemmehjælp har helt sikkert fået nogle private leverandører til at opgive på forhånd, og det er ikke rimeligt, siger socialministeren.
I øjeblikket vælger 7 procent af de mennesker, som modtager hjemmehjælp, et privat tilbud, mens 79 procent kun lader sig hjælpe kommunalt. 14 procent mikser hjælpen mellem offentlig og privat, viser tal fra Den sociale Ankestyrelse.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.