DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Massetest indledt: 20.000 nordjyder er testet i weekenden

KORT NYT9. NOV 2020 6.45

Godt og vel 20.000 nordjyder er denne weekend blevet coronatestet i forbindelse med en massetest af op mod 280.000 borgere i syv kommuner, hvor borgerne har vist stor interesse for at blive testet, og testtiderne blev revet væk.

Testindsatsen har denne weekend haft Frederikshavn og Thisted som målgruppe. Der er etableret lokale testfaciliteter, så borgerne ikke skal krydse kommunegrænsen for at blive testet. Fra mandag skrues der yderligere op for testkapaciteten, så man kan teste 13.500 personer om dagen. Planen er, at det skal stige til 18.500 test om dagen fra mandag 16. november.

Forventningen er, at hovedparten af de 280.000 borgere i de syv kommuner vil være blevet testet inden 3. december, hvor restriktionerne er sat til at ophøre. Da vil man have et overblik over, om den såkaldte cluster 5-variant har spredt sig, eller om den er uddød. Sidst man så denne minkvariant var i september, har Statens Serum Institut oplyst, men nu kaster man det store net ud for at se, om varianten skulle have gemt sig i nogle smittelommer i Nordjylland. Alle de positive prøver vil blive gensekventeret, så man kan se, hvilken virusstamme der er tale om.

Ritzau / ibs