DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Mariagerfjord vil opføre nyt kultur- og rådhus
Kommunen har købt den hvide bygning på Store Torv i Hobro.
Foto: Mariagerfjord Kommunen

Mariagerfjord vil opføre nyt kultur- og rådhus

Samling af kommunale adresser i Hobro skal styrke byens bymidte.

MARIAGERFJORD: Med købet af en bankbygning på Hobros centrale torv tager Mariagerfjord nu endnu et skridt i retning af at få et nyt, kombineret kultur- og rådhus midt i Hobro.

Det fremtidige byggeri på byens Store Torv skal blandt andet rumme biblioteket og muligvis også andre af byens kulturelle tilbud.

- Vi har en unik mulighed for at udvikle bymidten og understøtte detailhandlen, så der bliver liv i gågaden fra morgen til aften. Samtidig kan vi få det maksimale ud af vores faciliteter, hvis vi samler kommunens nuværende administrative aktiviteter placeret i Hobro og kobler det med en styrkelse af kulturlivet, siger borgmester Mogens Jespersen (V).

Kommunen har rådhuse i både Hobro, Hadsund, Mariager og Arden, men i Hobro er administrationen spredt på flere adresser. 

Kommunen overtager bygningen i Hobro fra Andelskassen 1. april og vil frem til overtagelsen arbejde med, hvilke aktiviteter der skal flyttes ind i bygningen som første fase i det store projekt omkring torvet.

Samtidig er arkitekter i samarbejde med kommunen i gang med en forundersøgelse, hvor de belyser, hvad der kan samles, hvordan det kan lade sig gøre og ikke mindst, hvor meget det vil koste. Projektet vil tage udgangspunkt i bygningen, der huser byens bibliotek, samt nærliggende bygninger.

Forundersøgelsen lander på politikernes bord i løbet af foråret.

ak