Mæglingsforslag udsætter varslet sygeplejerskestrejke

Forligsmanden har udsat den varslede strejke, indtil der er stemt om mæglingsforslaget. Resultatet vil foreligge 14. juni.

Den varslede sygeplejerskestrejke er udskudt, oplyser Forligsinstitutionen. Forligsformand Lise-Lotte Nilas har fremsat et mæglingsforslag, der nu sendes til afstemning.

Strejken, der skulle være begyndt fredag, blev varslet af Dansk Sygeplejeråd, da det i sidste måned stod klart, at sygeplejerskerne som de eneste ikke kunne godkende resultatet af OK21-forhandlingerne. Et lille flertal af sygeplejerskerne stemte nej i utilfredshed med lønnen, som de mener bliver løftet for lidt.

Både Dansk Sygeplejeråd og Danske Regioner har erklæret deres vilje til at løse situationen uden konflikt, men opgaven er vanskelig. Parterne har derfor forhandlet i Forligsinstitutionen i et forsøg på at finde en løsning.

En sådan har forligsmanden nu budt ind med et forslag til, og det udsætter automatisk den varslede strejke. Resultatet af afstemningen vil blive offentliggjort mandag 14. juni kort efter kl. 12, oplyser Forligsinstitutionen.