Målertårne skal forebygge sygdom på plejehjem

KORT NYT22. JUL 2021 7.46

FURESØ: Nye målertårne skal i fremtiden være med til at forhindre kritiske sygdomme og indlæggelser af beboerne på plejehjemmene i Furesø Kommune. Udvalget for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv har bevilliget 500.000 kr. til at udbrede den nye forebyggende sundhedsteknologi, der hidtil kun har været afprøvet på Rehabiliteringscentret. Det oplyser kommunen.

De nye målertårne er et alt-i-ét måleredskab, der med høj præcision kan måle blandt andet puls, temperatur, blodtyk og iltmætning i blodet. Det kan hjælpe til hurtigere udredning og behandling af sygdomme og fx forhindre infektioner, der kan føre til hospitalsindlæggelser. Målertårnet kan også sikre en mere præcis dialog mellem plejehjem, læger og hospitaler.

I Rehabiliteringscentret har man været glade for det nye redskab og oplevet, at det har gjort en forskel. Tårnet har været lettere at komme rundt med, og det hele er samlet et sted. Tidligere skulle medarbejderne have flere forskellige målere med rundt til borgerne i en stor kasse. Nu kan kommunens plejehjem også se frem til at få glæde af målertårnet.

mh