Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lolland fuskede ikke med AMU-penge

Tilsynet med kommunerne i Region Sjælland kan ikke sandsynliggøre, at Lolland har ansat folk på proformakontrakter
KORT NYT13. FEB 2012 6.06

LOLLAND: I forbindelse med rekruttering af tysk arbejdskraft på social og sundhedsområdet, blev Lolland Kommune beskyldt for kun rent proforma at afholde sprogkurser. Beskyldningen kom efter, at flere af de tyske social- og sundhedsassistenter aldrig nåede at tiltræde i de jobs, de var hentet herop til.

Daværende Indenrigs- og Sundhedsminister bad i april måned sidste år Tilsynet med kommunerne i Region Sjælland om at undersøge, om der var grundlag for at rejse en tilsynssag mod Lolland Kommune. Ministeriet ville have undersøgt om der forelå proforma ansættelser med henblik på hævning af VEU godtgørelse, kursustaxameter og tilskud til transport, kost og logi i forbindelse med deltagelse i AMU kurser, skriver Folketidende.dk.

- Tilsynet med Kommunerne i Region Sjælland har nu meddelt, at det ikke var sandsynliggjort, at Lolland kommune havde handlet ulovligt, og at Tilsynet derfor ikke foretager sig yderligere i sagen, oplyser kommunaldirektør i Lolland Kommune, Thomas Knudsen, i en pressemeddelelse.

I alt otte kommuner - heriblandt Lolland - blev sidste forår tiltalt for misbrug af AMU-midler

lcl