Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Efter KV17-udbrud:
Lokalliste delte sig i to, nu er begge lukket

Borgerlisten havde seks ud af 25 medlemmer i Kerteminde Byråd, da fem af dem valgte at starte en ny lokalliste, Kertemindelisten. Det endte med, at den ene lukkede, og nu følger den anden med.
30. JAN 2021 8.32

KERTEMINDE: Da Borgerlistens enlige medlem i Kertemindes byråd, Allan Thomsen, blev løsgænger, fordi lokallisten blev opløst, skyldtes det ifølge ham til dels, at medlemmerne ved KV17 brød ud og startede en anden lokalliste: Kertemindelisten. Ellers havde Borgerlisten "været det største parti i byrådet i dag", sagde han dengang.

Nu opløses også Kertemindelisten, der ikke stiller op ved KV21, skriver Fyens Stiftstidende. Den lokale borgerliste har nedlagt sig selv efter, at der ikke er ret meget gejst tilbage. Og dem, der har, har ikke lyst til at stille op:

- Vi har gået rundt om den varme grød hele året og snakket om at stille op igen. Men der er ingen af os, der har lyst til at starte på en valgkamp, siger tidligere byrådsmedlen for listen, Lars Bo Jensen, til Fyens Stiftstidende.

Ifølge ham har mange kontaktet Kertemindelisten for at høre, om den er på stemmesedlen til efteråret. Derfor kan listen lige så godt melde det ud i god tid, lyder det. Kertemindelisten opstod, da fem ud af seks byrådsmedlemmer før valget i 2017 brød ud af Borgerlisten og startede deres egen. Det var ingen succes, da listen ved valget røg helt ud af byrådet, mens Borgerlisten blot fik én valgt. Borgerlisten nedlagde efterfølgende sig selv i 2019.

eo