DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Liberal Alliance sikrer sig tidligere MF som spids
Carsten Bach kom i Folketinget på et tillægsmandat ved FV15 og blev ikke genvalgt ved FV19.
Foto: Sophia Juliane Lydolph, Ritzau Scanpix

Liberal Alliance sikrer sig tidligere MF som spids

Carsten Bach bliver LA-spids i Skanderborg, og i Hillerød og Sorø er partiet gået med i valgforbund med andre små partier.
5. MAJ 2021 8.07

I ingen af de tre her nævnte kommuner - Skanderborg, Hillerød og Sorø - er Liberal Alliance repræsenteret i byrådene i denne periode. Og partiet agerer lidt forskelligt, når det gælder valgforbund.

I Skanderborg er der nyt - og dog politisk prøvet - navn øverst på LA-listen. Ugebladet Skanderborg skriver, at tidligere MF fra 2015-2019 Carsten Bach er nyvalgt spids, og derudover stiller LA med fire kandidater. Han afløser som spids Linda Andrea, der stadig er på listen.

Her er Frands Fischer (S) borgmester og spids igen, mens det største oppositionsparti, Venstre, har Jens Szabo som ny spids.

Fra Hillerød beretter sn.dk, at LA nu tilslutter sig et tidligere indgået valgforbund mellem De Konservative og Nye Borgerlige. Tidligere var Kristendemokraterne også med, men har trukket sig igen efter en uge. LA og K var også i valgforbund ved KV17.

Her har K, der er tidligere borgmesterparti, en enkelt plads ud af de 27, men er ikke så gode venner med V - efter et løftebrud ved KV13, der gav en borgmesterpost til Dorte Meldgaard (K) på røde stemmer. 

Udover K-KD-LA-valgforbundet, der er åbent over for andre borgerlige, er S gået sammen med R, og SF og EL er gået sammen.

Også i Sorø er LA gået i valgforbund sammen med KD og derudover med De Radikale, oplyser sn.dk. R og KD var først gået sammen. Ingen af de tre små partier er i dag repræsenteret i det 25 pladser store byråd med Gert Jørgensen (K) som borgmester.

Alle tre understreger, at andre partier eller lister kan optages i valgforbundet, hvis alle tre er enige om det.

Ved KV17 var LA med i et større borgerligt valgforbund bestående af K-V-NB-LA-DF, en løsgænger og lokalisten Blå Fornyelse. KD og R var sammen med ALT.