Han gav begge dele på delegeretmødet i Odense i sidste uge, og det var nok til at KL-formand Ejgil W. Rasmussen (V) glædede sig over at det værste bureukrati i nu bliver fjernet.
Lars Løkke Rasmussen gav torsdag håndslag på, at "dele af" lovgivningen kan revideres nu, i stedet for om to år, som oprindeligt planlagt. Og da KL-formanden rundede debatten af fredag, gentog han KL's ønske om en hurtig revision.
- Og nu kan jeg se at ministeren nikker. Det tager jeg som en invitation til, at vi kan få ændret reglerne hurtigst muligt, sagde Ejgil W. Rasmussen fra talerstolen.
Systemet før borgeren
Forinden havde taler på taler, alle fra S eller SF, været på talerstolen for at gennemhegle frit-valg ordningen:
- Det bureaukratiske arbejde, vi gør i kommunerne for at overholde ældrepakken, gør vi ikke for de ældres skyld, men for regeringens skyld, sagde byrådsmedlem i Farum, Helene Lund, (SF).
- I Broager har vi brugt en kvart mio. kroner, og ikke en eneste borger har valgt privat hjemmehjælp. Kære Lars Løkke: Det her er ikke borgeren før systemet. Det er et klassisk eksempel på systemet før borgeren, sagde Broagers borgmester Jørn Lehmann Petersen (S).
Ejgil W. Rasmussen (V) er selv tilhænger af frit valg.
- Vi har et frit valg i butikker og forretninger, det er fordi, at det er dybt menneskeligt at kunne vælge. Men KL er kritisk over for bureaukratiet, sagde han.
Men hvordan
Det er endnu uklart hvordan reglerne bliver ændret. Ejgil W. Rasmussen (V) sagde efter delegeretmødet, at kommunerne skal have en sikkerhed for, at deres hjemmehjælp ikke bliver dyrere at drive, når og hvis kunderne siver over i private firmaer. Om Lars Løkke Rasmussen vil gå med til en sådan ændring af de centrale konkurrenceprincipper i ordningen, er mere end uvist.
Men måske er problemet ikke så stort: Et typisk eksempel på ordningens succes kommer fra Ringkøbing Kommune, hvor kun ét firma har meldt sig som udbyder af hjemmehælp. Ingen borgere har imidlertid ønsket at skifte hjemmehjælper.
lg
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.