DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Landsret frifinder mand for voldtægt i borgmesterseng

En kvinde var ikke ude af stand til at modsætte sig, mener landsret, der torsdag frifandt 31-årig mand, som i byretten var dømt for voldtægt i borgmesters seng.
17. JAN 2020 6.11

KØBENHAVN: Der var torsdag kæmpe lettelse i Østre Landsret, da en 31-årig mand blev frifundet for at have voldtaget en kvinde.

Københavns Byret dømte ham i september for voldtægten, som skulle være sket i Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) seng, og idømte ham et års fængsel.

Da hed det, at kvinden ikke var i stand til at modsætte sig, men landsretten ser anderledes på sagen. Den mener ikke, at kvinden var i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Manden ønskede efter dommen ikke at udtale sig. Men hans forsvarer, Hannah Krog, fortalte, at sagen har været et stort pres for manden.

- Han er jo rigtigt glad for, at han kan sætte et punktum og komme videre, siger Hannah Krog. 

Under sagen har manden nægtet sig skyldig.

Det var i løbet af en forårslørdag sidste år, at den tiltalte, borgmesteren og en gruppe andre havde været til fodboldkamp, inden en fest blev indledt i borgmesterens hjem. De tog herefter videre på en bar, og fire af dem endte senere hjemme i borgmesterens seng.

'Fastlåst'
Her lå de alle fire og talte, inden de faldt i søvn. Efter kort tid vågnede manden og havde lyst til sex. I løbet af aftenen havde han haft flere samtaler med kvinden, og de havde også kysset.

Derfor var han overbevist om, at hun også havde lyst til ham, har han forklaret i sagen. Han fortalte også, at han mener, hun kunne have sagt fra.

- Jeg tænker, at hun kunne have skubbet min hånd væk eller drejet sig væk eller vækket en anden og sagt, at han skulle stoppe med det her. Der var mange muligheder, selv om vi ikke havde en samtale, sagde han.

Kvindens forklaring er foregået for lukkede døre, men forsvareren har refereret, at hun skal have fortalt, at hun følte sig 'fastlåst' og derfor ikke gjorde modstand.

Manden var også tiltalt for at have taget på Ninna Hedeager Olsen, der også lå i sengen. Men det blev han også frifundet for.

Borgmesteren fortalte også, at hun frøs, da det skete.

- Jeg tror, at min hjerne prøver at få mig til at tænke, at det ikke kan være sådan, sagde hun.


Ritzau