Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Landmænd vil bestorme kommuner

Jysk Landbrug opfordrer medlemmerne til at sende forespørgsler om udpegning af randzoner
KORT NYT25. MAJ 2012 12.44

Hvis det står til formanden for Jysk Landbrug, Bjarne Larsen, Hejnsvig, så vil kommunerne i primært Billund og Vejen i den kommende tid blive nærmest rendt over ende af landmænd, der med Vandløbsloven i hånden afkræver kommunen svar om udpegning af de forhadte randzoner.

Bjarne Larsen opfordrer kraftigt til, at hver eneste landmand, der er i berettiget tvivl om konkrete randzoner på deres marker – og det er hovedparten af landmændene – går til kommunen og forlanger svar, skriver Landbrugsavisen.

Baggrunden er, at det kortmateriale, NaturErhverv har fremlagt, indeholder udpegning af randzoner en lang række steder, hvor der ikke er belæg for det. Det gælder et utal af vandløb og grøfter, som er karakteriseret ved, at de ikke regelmæssigt er vandfyldte eller vandførende – eller at de kun er vandførende i forbindelse med regnskyl og tøbrud. Altså vandløb og grøfter, som en stor del af året er mere eller mindre tørlagte.

NaturErhvervstyrelsen bekræfter, at den slags vandløb ikke er omfattet af vandløbsloven, og der derfor heller ikke skal være randzoner langs dem. Dog vil styrelsen ikke selv rette fejlene – man henviser til, at kommunerne er vandløbsmyndighed.

lcl