dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Landbrugsstyrelsens direktør stopper kort efter hård kritik

Styrelse fik for få uger siden hård kritik af Statsrevisorerne for manglende kontrol med EU-støtte.

Landbrugsstyrelsens direktør Jette Petersen fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning, oplyser Fødevareministeriet. Styrelsen fik tidligere i maj en sønderlemmende kritik fra Statsrevisorerne for langtfra at have kontrolleret udbetaling af EU-støtte til landmænd godt nok i 16 år.

Det fremgår ikke, om Jette Petersens fratrædelse er direkte afledt af den sag. Den voldsomme kritik fra Statsrevisorerne blev udløst af, at Landbrugsstyrelsen i langt over et årti ikke havde kontrolleret, om landmænd har omgået regler om, hvor meget støtte, de har kunnet modtage ved at have flere selskaber på papiret.

Det kan betyde, at Danmark skal tilbagebetale et større beløb til EU. Samtidig slog Statsrevisorerne hårdt ned på, at styrelsen af egne jurister var advaret om, at der var et problem. Men styrelsen gjorde ikke noget ved det.

Samtidig skrev Statsrevisorerne, at interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer øjensynligt havde haft indflydelse på beslutningerne. Flere statsrevisorer sagde, at de havde det indtryk, at forholdet mellem styrelsen og erhvervslivet har været for tæt.

Vicedirektør Louise Piester overtager fra tirsdag midlertidigt direktørposten i Landbrugsstyrelsen. Stillingen vil senere blive slået op, oplyses det.

Ritzau