DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KV21:
LA mister spids til Venstre

Følg de seneste udpegninger og tilbagetrækninger af spidser hos Liberal Alliance - i Stevns, Køge og Gentofte og så et valgforbund i Vejen.
9. MAR 2021 12.00
TEMA: KV21

Et af de allermindste partier i kommunalpolitik er for tiden Liberal Alliance - med bare 20 byrådspolitikere mod 28 efter KV17. Og i flere kommuner ses en bevægelse fra partiet over i andre borgerlige partier - siden valget både til K, V, NB og DF.

I Stevns er der et eksempel, hvor LA-spidsen fra de to seneste valg, Rasmus Englund, nu melder sig hos Venstre, oplyser sn.dk. Partiet fik her 261 og 335 stemmer - ved KV17 i valgforbund med K, som dermed fik sine to pladser med hjælp fra LA.

I Køge trækker LA-spids Jeppe Lindberg sig nu igen som partiets spids, efter han blev genvalgt i juli, oplyser sn.dk. Lindberg, der i 2015 skiftede fra V til LA, er lidt atypisk med i konstitueringen bag borgmester Marie Stærke (S) sammen med EL - og er nu i sin anden periode i byrådet.

I Gentofte er der med 13 konservative pladser ud af de bare 19 i byrådet ikke plads til LA, men ifølge Villabyerne har partiet nu opstillet erhvervsmanden Kasper Heumann Kristensen som spids. 

LA, som her også opstiller tidligere kommunaldirektør på Bornholm Peter Loft, håber på medvind, nu da den mangeårige borgmester Hans Toft (K) stopper.

Vejen er en af de bare 18 kommuner med LA-repræsentation, og her er LA igen gået sammen med NB i valgforbund, oplyser JydskeVestkysten. Det var partiet også ved KV17. NB fik dengang 332 og LA 739, så de sammen kom over det magiske gennemsnit på 865 stemmer, som her var prisen for en plads i byrådet.