DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
LA: Kommuner kan uden videre spare otte mia. kr. ved at alle gør som de mest effektive
Liberal Allaince stillede med hele folketingsgruppen til pressemødet ved partiets sommergruppemøde. I midten politisk leder Alex Vanopslagh, til venstre afbureaukratiseringsordfører Henrik Dahl og til højre finansordfører Ole Birk Olesen.
Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix

LA: Kommuner kan uden videre spare otte mia. kr. ved at alle gør som de mest effektive

Liberal Alliance vil lade effektivisering i kommunerne betale for pensionsreform.
14. AUG 2020 11.50

Kommunerne skal spare tilsammen ca. otte mia. kr. på administration, mener Liberal Alliance, der mener, at det kan gøres enkelt ved, at de mindst effektive kommuner strammer op og gør tingene på samme måde som de mest effektive.

Det var budskabet fra partiet på dets pressemøde i forbindelse med årets sommergruppemøde. De sparede penge skal finansiere en pensionsreform, der vil individualisere tidspunktet for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Spørgsmålet om effektivisering i kommunerne har optaget LA i adskillige år, og partiet har 'altid' ment, at kommunerne kunne gøre det bedre, sagde afbureaukratiseringsordfører Henrik Dahl på pressemødet.

Ifølge LA bruges der i gennemsnit 9.000 kr. pr. indbygger på administration, i alt 52,3 mia. kr. for alle kommuner, men gennemsnittet dækker over et udsving fra 7.500 kr. til 12.200 kr. pr. indbygger renset for forskelle på rammevilkår.

- Den kommune med den højeste udgift bruger altså 64 pct. mere end den kommune med den laveste udgift, sagde Henrik Dahl, og finansordfører Ole Birk Olesen oversatte det til, at hvis alle kommuner bliver lige så effektive som de ti bedste, så frigør det otte mia. kr. der kan bruges til noget andet. 

 

DK Nyt dækker pressemøderne ved partiernes sommergruppemøder med særligt blik for lokalpolitiske emner.