KØBENHAVN: For kvinder, der har været for lang tid på et krisecenter, kan det være svært at begynde en hverdag og et liv uden for krisecentret. Derfor har Socialforvaltningen nedsat en hjælpegruppe på fem medarbejdere, som skal besøge de kvinder, der har været længst på centrene. Kvinderne skal have hjælp og støtte til at komme videre i egen bolig og til at begynde en hverdag, hvor fokus ikke er krise.
- Krisecentrene gør et fremragende arbejde for kvinder i krise. Men på et tidspunkt skal man videre ud af krise-situationen og videre i eget liv. Derfor får kvinderne nu hjælp til at tage hul på en ny hverdag i en ny bolig, siger Københavns hjemløsechef, Steen Bo Pedersen.
Det nye team vil tage rundt til krisecentrene i og udenfor København og skabe kontakt til de københavnske kvinder, så de kan lave en fælles handleplan for fremtiden. Målet er, at kvinderne skal komme i egen bolig inden for en kortere periode.
- Det, at kvinderne kommer i egen bolig, ser vi som et led i den naturlige healingsproces, der finder sted, når en person skal videre i livet. Derudover giver det også en økonomisk gevinst, hvis vi kan få kvinderne ud af krisecentrene hurtigere, siger Steen Bo Pedersen.
Hjælpe-gruppen blev oprettet før sommerferien og har fem medarbejdere, som primært er socialrådgivere.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.