DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kulturminister er klar med 180 mio. kr. til pressede medier

Efter megen virak siger kulturminister Joy Mogensen (S) til DR, at en hjælpepakke til danske medier er på vej.

Kulturminister Joy Mogensen (S) siger til DR, at regeringen lægger op til en hjælpepakke til danske medier på omkring 180 mio. kr. Mange - ikke mindst lokale - medier er hårdt ramt af faldende annonceindtægter under coronakrisen.

- Udspillet er, at man kan få kompenseret de tabte annonceindtægter. Vi har private medier, som er en del af vores lokale demokrati, som mister annonceindtægter.

- Der er fare for, at det vil gå ud over vores demokrati og vores fælles samtale, siger Joy Mogensen til DR.

Ifølge DR er regeringens udspil en kompensationsordning i flere trin, der for de hårdest ramte medier kan kompensere op til 80 pct. af tabet på annonceindtægter.

Fyringsrunder hos flere medier
Udspillet fra ministeren kommer, efter at et forhandlingsmøde mandag faldt til jorden grundet utilfredshed med ministeren hos flere ordførere på området. Her blev det stærkt kritiseret, at ministeren havde for få penge med til mødet. De 180 mio. kr. er et estimat. Tallet kan blive højere eller lavere, alt efter hvor mange medier der spiller ind.

- Det, vi forhandler om, er en ret. Så kommer det til at koste det, som det kræver, for at vi får danske medier igennem, siger Joy Mogensen til DR.

Flere danske medier lider allerede under krisen, der har sendt annonceindtægterne på en voldsom retræte. Berlingske varslede hurtigt en fyringsrunde, Altinget har gennemført en tilsvarende, og Helsingør Dagblad er sat til salg af sin ejer med det aber dabei, at lykkes salget ikke, så bliver avisen lukket.

Hjælpepakken til medierne skal forhandles senere onsdag. SF's kulturordfører, Jacob Mark, skriver på Twitter:

'Medierne i Danmark har brug for en hjælpende hånd, så vi også har fri og kritisk presse efter krisen. Nu skal vi hurtigt have lukket den aftale.'

Ritzau