Fremrykket mediestøtte skal hjælpe coronaramte medier

Regeringen vil udbetale 368,1 mio. kr. fra den årlige mediestøtte nu.

Medier ramt af faldende indtægter på grund af coronakrisen kan nu se frem til økonomisk hjælp fra regeringen, som står klar med flere hjælpende tiltag, oplyser Kulturministeriet.

368,1 mio. kr. fra den årlige mediestøtte fremrykkes, så dagbladene - både de lokale, regionale og de nationale - får pengene nu og her. Der er således ikke tale om nye penge til medierne, men kulturminister Joy Mogensen (S) er sikker på, at pengene vil være en kærkommen hjælp for de medier, som lige nu kæmper med faldende annonceindtægter.

Hjælpen kommer, efter at det mandag ikke lykkedes for regeringen at lande en aftale med de andre partier for, hvordan man ville støtte medierne. Her gik partierne utilfredse fra et møde, hvor Joy Mogensen ifølge flere kilder foreslog en hjælpepakke på 12,5 mio. kr. til distrikts- og ugeaviser.

Derudover skulle kulturministeren have lagt op til at støtte lokale og regionale medier med 23 mio. kr. Ifølge Kulturministeriet er regeringen fortsat i dialog med partier om andre tiltag på medieområdet, der kan hjælpe de medier, der er særligt økonomisk udfordret på grund af coronakrisen.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev