KulTHYvator i Thisted får pris fra Kunstfond

KORT NYT6. DEC 2019 6.31

THISTED: KulTHYvator - projektet, som har forvandlet nedrivningsgrunde i landsbyer i Thy til kunstværker - som løb med Statens Kunstfonds pris for 'Årets kommunale ildsjæle', skriver Nordjyske. De øvrige nominerede var Vejle, Esbjerg og Helsingør.

'KulTHYvator er et enestående eksempel på, at opsøgende kunstnere, en lydhør kommune og engagerede borgere tilsammen kan skabe positiv udvikling i et lokalområde. Alle steder har borgermøder, fællesspisning og involvering af lokale skoleelever skabt et unikt medejerskab til kunst på forladte steder', hed det blandt andet i begrundelsen, da Thisted fik prisen på Den Sorte Diamant i København.

KulTHYvator udspringer af et områdefornyelsesprojekt for Hundborg, Sjørring og Snedsted - og det var i disse tre landsbyer, at tre billedkunstnere i 2018 lavede kunstprojekter på grunde, hvor overflødige bygninger var blevet revet ned. I år blev projektet videreført i Hørdum, Bedsted og Vestervig. I 2020 er det planen, at også Østerild, Vesløs og Frøstrup skal have besøg af kunstnere.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt